Állunk rendelkezésére fakivágás, veszélytelenítés, gallyazás, bozótirtás, kertrendezés szolgáltatásainkkal Budapesten és Pest megyében!

Fanyűvők - fakivágás, tuskómarás Budapesten

FANYŰVŐK | Budapest és Balaton

Fakivágás, gallyazás, tuskómarás, telektisztítás

1125 Bp., Tusnádi u. 36.
8622 Szántód, Móricz Zs. u. 71.

Hétfő-szombat
8:00-18:00

Fanyűvők - fakivágás, tuskómarás Budapesten

FANYŰVŐK | Budapest és Balaton

fakivágás, gallyazás, tuskómarás, telektisztítás

Hétfő-szombat, 8:00-16:00

Fanyűvők - fakivágás, tuskómarás Budapesten

FANYŰVŐK
Budapest és Balaton

fakivágás, gallyazás, tuskómarás, telektisztítás

Hétfő-szombat, 8:00-16:00

Veszélytelenítés - viharkáros és kiszáradt fák, vezetékre lógó ágak, stb.

 

Sok fát csupán félelemből vágnak ki. Félnek, hogy nagy viharban kidőlhet, rádőlhet épületre, autóra, villanyvezetékre.

Nagyon sokszor ez a félelem alaptalan, hiszen az egészséges fa nagyon erős gyökérzettel és törzzsel bír és képes ellenállni a legerősebb szeleknek is. Több esetben is kiderült megbízásaink során, hogy csupán egy alaposabb műszeres vizsgálattal, vagy következetes faápolással menthető a kivágásra ítélt fa.

A fák veszélytelenítésével megoldható, hogy ne kelljen költségesen és indokolatlanul kivágni őket. Ahhoz, hogy biztosan tudjuk, milyen állapotban vannak a kertünkben álló fák, ma már szerencsére számos műszer áll rendelkezésünkre. Ezekkel a műszerekkel pontos képet kaphatunk arról, kell-e aggódni fáink miatt.

A vizsgálatok alapján azt is eldönthetjük, hogy valóban nincs más megoldás, mint a kivágás, illetve milyen más módon tehető biztonságossá a vizsgált példány.

A leggyakrabban előforduló veszélytelenítési megoldások:

  • Szárazgallyazás : Ekkor a fa koronájában található elhalt ágakat távolítjuk el megfelelő módon az egészséges részek érintetlenül hagyásával. Ezután nem kell aggódni a lezuhanó ágak miatt.
  • Gallyazás: Ha a fa egy része épületre, vezetékre lóg, akkor szakszerű gallyazással hosszú távon meg lehet óvni ezeket. A gallyazásnál minden fa esetében oda kell figyelni, hogy a megfelelő időpontban, és az adott fafajra jellemző sebgyógyulás figyelembevételével végezzük a munkát, különben a fa súlyosan károsodhat.
  • Korona ritkító metszése: Bizonyos fák nagyon sűrű ágrendszert növesztenek (ez pl. az eperfára, ginkófára jellemző). Ezen fák esetében időnként a koronában lévő hajtások válogatását el kell végezni, hogy az adott fa állagromlását meg tudjuk előzni.
  • Koronaredukció: Sérült fák esetén gyakran a koronafelület csökkentése az a megoldás, mellyel a fa biztonságát, illetve egészségi állapotát helyre lehet állítani. Ez a beavatkozás nagy szakértelmet kíván, mert fafajonként más módon és mértékben kell hozzányúlni a koronához. Egy túl drasztikus csonkolással egy fa élettartama jelentős mértékben csökkenhet.

 

Amennyiben veszélyes fa kivágásra lenne szüksége, keresse fel szakértő csapatunkat


Favágás, kertrendezési szolgáltatások Budapesten és Pest megyében